Hovedratter

Antal: 1

Ingredienser

1 Kyllingebryst
1 spsk. Ketchup
1 spsk. Honning
1 spsk. Dion sennep

Grillet glaseret kyllingebryst

Beskrivelse
Rør ketchup, honning og sennep sammen og smør det på kyllingebrystet, grill kyllingebrystet 8-10 min. På hver side.

Antal: 4

Ingredienser

4 stk bøf af oksefilet (ca.200 g)
8 spsk. honning
fløde
1 dåse majs
oliven
piment (rød peber)

Honningmarineret bøf m/pommes rösti

Beskrivelse
Bøffen bankes let, steges halvt færdig i brunet smør ved god varme. Den smørres med 1 spsk. blød honning på hver side. Bøffen steges færdig og tages af panden, hvorefter panden koges af med fløde, smages til evt. med lidt mere honning, salt og peber.

(Honning kan blødgøres ved at stå et lunt sted evt. i et vandbad)

Garniture: Champignon, oliven, piment i skiver, sauteres i smør, majs tilsættes til sidst.

Pommes rösti: ca 10 store kartofler skrælles og rives groft, 10 skiver bacon skæres i tern, brunes godt af i en gryde, 2 finthakkede løg tilsættes. En varm pande tilsat olie dækkes med halvdelen af kartoflerne. Løg og bacon fordeles ovenpå, hvorefter resten af kartoflerne lægges på. Kartoffelpandekagen ristes godt på begge sider. Kryders med salt og peber. 

Antal: 12

Ingredienser
Godt 2 kg letsaltet og let røget skinke uden ben.

Glasering:
5 spsk. honning
50g smør
6 knuste enebær
1 tsk. Timianblade
revet skal fra en citron

Sauce:

25 g smør
3 spsk. grov fransk sennep eller fiskesennep
4 dl bouillon
6 dl piskefløde
2 spsk. hele sennepkorn
salt
peber
evt. lidt saucejævner

Honningglaseret skinke med grov sennepsauce

Beskrivelse
Kom skinken i en gryde og tilsæt vand til den næsten er dækket. Bringes i kog og koger i en time og 15 min under låg.

Lad skinken trække i lagen. tag den op og køl den af, helst i køleskab.

Rør ingredienserne til glaseringen sammen. Skær sværet af skinken og smør honningblandingen på skinkens fedtlag.

Skinken lægges i en bradepande og sæt den i ovnen i ca 25 minutter ved 225c.

Sauce:

Svits smør og sennep i en gryde under omrøring. Tilsæt bouillon og lad det koge lidt ind. Fløde og sennepskorn kommes i og saucen koger op under omrøring. Smag den til med salt og peber og tilsæt evt. lidt saucejævner og kog saucen igennem et kort øjeblik.

Antal: 4

Ingredienser
1 kg. revelsben
2 tsk. salt
1 tak. peber
6 spsk. olie
3 pressede fed hvidløg
5 spsk. kinesisk soja
1-2 spsk. honning
2 dl vand

Revelsben

Beskrivelse
Varm olien op i en stegegryde. Læg revelsbenene i og brun dem godt af. Tilsæt salt og peber, soja, hvidløg honning. Rør godt om.

Tildsæt vand og steg det under låg i ca. 45 minutter.