Andet godt med honning

Antal:

Ingredienser
1 kg. Bær. Eks. Solbær, brombær.
1 liter vand
1 kg honning
5 tsk. gul melatin

Mamelade med honning

Beskrivelse
Orden bærene. Kom dem i en gryde hæld vand ved og kog i 15 minutter - efter 13 minutter tilsættes melatin. Tag gryden fra varmen. Rør honningen i lidt ad gangen. Rør uafbrudt indtil honningen er opløst, og marmeladen er kølet af. hæld marmeladen i skoldede, afkølet glas og luk dem tæt. Opbevares koldt.

Antal:

Ingredienser
1 del honning
1 del glycerin
2 dele snaps (smagsløst brøndum)

Oldemors hostesaft

Beskrivelse
Smelt honning og glycerin i en gryde. Lad det køle af inden du tilsætter snapsen. Kom nu den færdige hostesaft i et glas med tætsluttende låg og stil det i køleskabet. Her fra kan du nu tage en skefuld hostesaft når halsen trænger.
Du kan varriere smagen ved at anvende en krydert snaps.

Antal:

Ingredienser

0,5 glas solbærsaft uden sukker
0,5 glas kogende vand
1 spsk. honning

Solbærtoddy

Beskrivelse
Bland det hele i sammen og drik det så varmt så muligt. Husk at hælde saften i glasset først, derved undgås sprængning af tykbundede glas.

Antal:

Ingredienser

Istand gjorte rabarber
4 spsk. honning
2 spsk. sukker
1 tsk. vanille
1 bakke jordbær
3 spsk. honning

Rabarber og jordbær

Beskrivelse

Rabarber, honning og sukker kommer i en tykbundet gryde med en lille smule vand. Opvarmes langsomt, koges i ca 10 min. Smages til med lidt vanille sødes eventuelt med lidt mere honning.

Jordbær, honninh og vanille koges langsomt sammen i en gryde og blandes med rabarberne.

Blandingen sættes på køl eller man kan blande en teskefuld atamon i.

Rabarber blandingen i pannekager eller til æbleskiver er et hit

Antal: 4

Ingredienser
1 grøn agurk
1 purløg
4 spsk. vineddike
2 spsk. vand
1 spsk. honning
1 tsk. sambal olek (krydderipasta i et lille glas)

Agurkesalat

Beskrivelse
Skyld og skræl agurken og del den på langs. Skrab kærnerne ud og del dem i ca.5 mm. tykke skiver. Skyl purløgen og skær i tynde skiver. Bland vineddike, vand, honning og sambal olek. Hæld blandingen over grønsagerne. Stilles koldt indtil det skal serveres.