Desserter med honning.

Antal: 4

Ingredienser

4 Store æbler
4 spsk. honning
1,5 dl. Hvidvin

Til karamelsovsen

2 spsk. sukker
35 g smør
2 spsk kogende vand 3 spsk. hakkede valnødder eller hasselnødder.

Honningæbler med karamelsovs

Beskrivelse

Bagetid 15-20 minutter.

Æblerne vaskes, stilk og blomst fjernes og stik kernehuset ud, uden at der går hul helt igennem æblet.

Fordel honningen i æblerne og  stil dem i et smurt, ovnfast fad. Hæld hvidvin ved.

sæt æblerne i ovnen ved 200c i 15-20 minuter, eller til de er mører.

Karamelsovs

Sukkeret kommer på en varm pande og varmes op, til det er helt smeltet - tilsæt smør, vand og de hakkede nødder. Panden tages fra varmen og der røres godt rundt. Sovsen øses over de stegte æbler og severes straks. En skål iskold flødeskum serveres til.

Antal: 4

Ingredienser
4 syrlige æbler
50g nøddeflager (mandler eller hasselnødder)
2 spsk. sukker

Honninglåg:

1 dl hvedemel
4 spsa. flydende honning
friskpresset appelsinsaft
25 g smør

Æbler med honninglåg

Beskrivelse
Skræl æblerne og befri dem for kernehus og skær dem i tynde både. Bland æblebåde, nøddeflager og sukker og fordel blandingen i 4 smurte portionsforme. Smelt herefter smørret, tag det af varmen og tilsæt mel, honning og appelsinsaft og rør alt godt sammen. Fordel honningblandingen over æblerne.

Sæt formene i en 200c varm ovn og bag dem i ca. 15 min til de er gyldne på overfladen.

Servere dem lune med flødeskum eller creme fraiche til.

Antal: 4

Ingredienser
3 dl. piskefløde
4 bananer
 1/4-1/2 dl honning
2 spsk. friskpresset citronsaft

Garnering
1/2 dl rosiner
1/2 dl hakkede jordnødder

Bananis

Beskrivelse
Mix eller mos 2 af bananerne med honningen og citronsaften. Pisk fløden. Vend bananmosen i fløden. Hæld den op i en form og stil den i fryseren i mindst fier timer.

Ved serveringen skæres de resterende bananer i skiver og lægges på et fad. Skiv isen op oven på bananskiverne og garner med rosiner og de hakkede jordnødder. Severes med det samme.