Kager med honning

Antal: 50 stk.

Ingredienser

2 æggehvider
100 g sukker
1 tsk. vanillesukker
150 g blandende nødder
200g honning
75 g smeltet mørk chokolade

Italiensk Nøddekonfekt

Beskrivelse
Pisk æggehviderne stive og tilsæt honning, sukker og vanillesukker. Massen piskes til den bliver godt sej. Æggehvideblandingen hældes i en gryde og varmes op over svag varme. Rør i blandingen konstant over den svage varme i 25-30 minuter, eller til massen er blevet gylden og sej. Nødderne hakkes fint og tilsættes.

Chokoladen smeltes og smøres i et jævnt lag ud over nøddekonfekten. Skær konfekten ud i små firkanter og stil den koldt natten over.

Antal: 40 stk.

Ingredienser

100 g honning
100 g sukker
25 g smør
0,5 tsk. vanillesukker
100 g paranødder

Pynt:

30 g nougat

Nøddekrokant

Beskrivelse

Honning, sukker og smør kommes i en gryde. Massen koges sammen under omrøring ca. 5 minutter ved jævn varme hvorefter vanillesukkeret tilsættes.
Paranødder hakkse fint og kommes i. Massen koges igennem under omrøring 3-5 minutter ved svag varme.

0,5 tsk. Krokant lægges på en kold tallerken, hvor den skal blive hård. Hvis Krokanten ikke bliver hård, må den koge lidt endnu. Massen hældes ud på bagepapir, der er penslet med olie. Inden krokanten stivner helt, skæres den ud i aflange firkanter på ca 1,5 x 3 cm. Nougaten smeltes og hældes i en tynd stråle i siksak over stykkerne.

Antal: 4

Ingredienser

6 æg
2 æggeblommer
500 g. sukker
500 g honning
500 g hvedemel
1 halv tsk. peber
Reven skal af 2 appelsiner

Dronningekager

Beskrivelse
Æg, æggeblommer og sukker piskes godt sammen til det har en tyk konsistens. Bland de andre ingredienser i æggemassen. Bages i 2 store brødforme ved 150c i ca. en time på nederste rille. Følg med i bagningens forløb.

Kagen er let at bage og er holdbar, Den bliver faktisk beder efter nogle dage.

Antal: 8-10

Ingredienser

4 æg
125g honning
reven skal af 1 appelsin
3 spsk. kakao
100g mel
1 tsk. bagepulver

Creme og glasur:

300g flødeost light, naturel
60g blødt smør
140g (ca 1 dl) honning
3 spak. appelsinlikør
2 blade husblas

Pynt:

50g groft revet chokolade og evt. chokoladekringler samt sukkerkugler med appelsinsmag.

Honningkage med appelsin

Beskrivelse
Æg og honning piskes lyst, cremet og fyldigt 5-10 minutter. Sig kakao, mel og bagepulver direkte ned i æggeblandingen. Vend det omhyggeligt i dejen med en grydeske. Kom dejen i en velsmurt springform (22-24 cm). Bag kagen på nederste rille i ovnen ved 175c i ca. 20 minutter. Kagen afkøles.

Pisk alle ingredienserne (undtagen husblas) til en creme og glasur. Udblød husblas i rigeligt koldt vand. Vrid vandet af og smelt husblasen i en skål i vandbad. Afkøles lidt og pisk den i cremen. Stil cremen i køleskabet til den er stiv.

Flæk kagen i 3 lagkagebunde. Læg bundene sammen med 2/3 af cremen og fordel resten på kagens sider og overflade.

Klip en papbund og læg kagen på den. Tag den op i hånden og pres den revne chokolade ind mod kanten. Drys en annelse på kagens overflade. Pynt herefter med chokoladekrigler og sukkerkugler.

Kagen skal helst trække 1 døgns tid i køleskabet før den serveres.

Antal:

Ingredienser

100 g smør
225 g honning
1-1,5 dl mælk
450 g mel
1 knsp. salt
2 tsk. bagepulver
3 tsk. stødt ingefær
100 g rosiner
50 g syltet appelsinskal
2 æg

Glasur
100g flormelis
2-3 spsk. ingefærlage
50g blødt smør
1-2 stk. syltet ingefær

Honning-ingefærkage

Beskrivelse
Smelt smør, honning og mælk i en gryde og afkøl det lidt. Blan mel, salt, bagepulver, ingefær, rosiner og appelsinskal i en skål. Pisk æggene og honningblandingen i. Kom dejen i en smurt form og bag kagen i 1-1,25 time ved 175c på nederste ovnrille.

Afkøl kagen på en bagerist.

Rør glasuren sammen og smør den på kagen. Pynt med stykker syltet ingefær og lad glasuren stivne.

NB. Syltet ingefær kan købes i små glas.

Antal:

Ingredienser

100g smør
120g sukker
170g honning
2 æg
240g mel
1 tsk bagepulver
0,5 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt nellike
2 tsk stødt kanel

fyld:
ca 0.5 dl appelsinmarmelade

Smørcreme:
100g smør
80g flormelis
1 æggeblomme

Honningkagehjerter

Beskrivelse
Smørret røres blødt hvorefter sukkeret tilsættes og der røres til det er tykt og ensartet. Honningen kommes i og massen røres til den er jævn. Æggene tilsættes enkeltvis og der røres grundigt mellem hvert æg. Bagepulveret blandes med melet og krydderierne hvorefter det til sidst vendes i dejen. Dejen kommer i en velsmurt hjerteform og bages i ca en time ved 150 grader.

Kagen køles lidt af i formen. Den vendes ud og afkøles på bageristen og flækkes med en kniv

Appelsinmarmeladen fordeles hend over den kolde kage og smørcremen på den anden halvdel, hvor efter de ligges sammen.

Antal:

Ingredienser

3 æg
100g sukker
150g honning
200g hvedemel
1 tsk. bagepulver
0,5 tsk. nellike
2 tsk. citronsaft

Smørcreme:
100g smør
100g flormelis
1 æggeblomme

chokoladeglasur:
170g mørk chokolade
2 spsk. stærk kaffe
20 smuttede mandler

Honningkage

Beskrivelse
Æg og sukker piskes hvidt. Honningen lunes evt. og piskes i æggemassen. Mel og bagepulver sigtes og blandes i dejen sammen med nellike og citronsaft.
Dejen hældes i en smurt springform (ca. 24 cm) og bages ved 180 grader i ca. 45 min til kagen er gennembagt.

Kagen afkøles og flækkes i 3 dele.

Smør og flormelis røres hvidt og luftigt, og æggeblommen røres i. Kagen ligges sammen med cremen.

Chokoladen smeltes og kaffen røres i. Kagen dækkes med chokoladen og pyntes med mandlerne.

Antal:

Ingredienser

600g honning
3 æg
3/4 dl ymer
2 tsk. kanel
1 tsk. ingefær
Reven skal af 1 citron eller appelsin
1/2 kg rugmel
1 tsk hjortetaksalt

Honningkage fra thy

Beskrivelse
Honningen smeltes i en gryde ved svag varme og afkøles lidt.

Æg, ymer og appelsin/citronskal røres i. Mel og hjortetaksalt blandes godt sammen og vendes i dejen.

Dejen hældes i en smurt form på ca 2 liter og bages i ovnen ca. 1 time ved 160 grader. Kagen skæres i skiver og kan serveres med smør.

Antal: 4

Ingredienser

150g honning
150g margarine
150g sukker
3 æg
syltet appelsinskal
1 tsk. ingefær
1 tsk. kanel
1/2 tsk. stødt nellike
1 knivspids salt
250g mel
1,5 tsk. bagepulver

Honningkage ny

Beskrivelse
Honningen varmes, sukker og margerine røres hvid og blandes i den afkølede honning.
Æggene tilsættes et efter et. Mel, krydderier og bagepulver røres i til sidst.
Dejen bages i 1 stor eller 2 små aflange forme i ca 1 time ved jævn varme.

Kagen gemmes et par dage i kagekasse inden den serveres, dem vil da slå sig.

Antal:

Ingredienser
3 Æg
250g Sukker
125g Margarine
250g Honning
1/2 tsk. Natron
1/2 tak. kardemomme
1/2 tsk. Nelliker
1/2 tsk. Kanel
1/2 kop Mælk
325g Mel

 Smørcreme.
125 gram Flormelis
2 spsk. Vand
1 tsk. Vanillesukker.
250 gram Smør
  
Glasur
100 gram Mørk chokolade

Pyntes eventuelt med smuttede halve mandler.


Farmor's Honning kage

Beskrivelse
De 3 æg piskes med 250g sukker og 125g margarine og 1/2 tsk. Natrium. Honningen smeltes og røres i æggemassen.

Kardemomme, Nelliker, kanel og mel blandes og røres derefter også i æggemassen sammen med den halve kop mælk.

Massen hældes i en form eller bradepande og bages ved 175-180 grader i ca 20-30 min. kagen læges sammen med smørcreme.