Sådan gik det til at jeg blev Biavler.

Jeg startede som biavler i 2006. Efter at have hjulpet min far nogle gange når han skulle slynge honning. Jeg er uddannet landmand med stor interesse i dyr og natur og drømte da også om min egen gård men indså hurtigt at det nok er uden for min rækkevite da jeg ikke hade mod på at låne 15 milioner for at arbejde 12-14 timer i døgnet alle årets dage.

Min far har haft bier nede i mellem frugttræerne lige så længe jeg kan huske. Der var noget han gik og hyggede sig med og ikke noget jeg hade noget at gøre med. Ud over at hjælpe ham lidt når der skulle slynges honning.

I 2006 hjalp jeg ham også med at slynge honning. Under arbejdet fortalte min far om biernes fasinernede verden. Hvordan bisamfundet fungere, hvordan hver enkelt bi har sin plads i samfundet med hver deres opgaver, hvor hver bi verken får for meget eller for lidt og hver især har en betydning for at samfundet fungere. Han fortalte også at der rentfaktisk var biavlerer der levede af det. Jeg fik samtidig tilbudet om at få 2 nye bifamilier som tak for hjælpen. De to bifamiler kom med hjem og blev indvintret hvor efter jeg brugte det meste af den vinter på at sætte mig ind i biernes fantastiske verden. Jeg meldte mig sælfølgelig straks på et begynder kursus i den lokale biavlerforening og blev medlem af danmarks biavlerforening.

De to bifamilier er siden da blevet til mange flere og idag driver jeg en biavl med godt 450 bifamilier. Hvor jeg udover at produserer koldrørt honning af høj kvaliter også udlejer bifamilier til bestøvnings opgaver i landbruget og plantasier.

Dronninge avl.

Jeg startede i 2013 med at producere mine egne dronninger. Jeg producerer primæet dronninger til eget brug men sælger også gerne dronninger når nogle af mine kollegare mangler dronninger. Jeg har efterhånde nogle rigtig fine dronninger. som i 17 har fået et ekstra bust takket være et godt sammenarbejde med en kollega der har hjulpet mig med flere fine produktions linier. der er blevet parret på 2 forskellige ø parre stationer.