Vejledning til produktion af thymol strips.

Hvorfor bruge Thymol som varroa bekæmpelses midl.

Jeg har siden 2009 anvendt Thymol klude til bekæmpelse af Varroa miden og vil til en hver tid anbefale det til andre.

Jeg blev introduceret for det igennem en erhvervs biavler, fra min lokalforening Flakkebjerg Herred Biavlerforening, som heller ikke bruger andet. Før det brugte jeg myger syrer, men syntes at det var et frygteligt bøvl og ikke spor sjovt at arbejde med. Og bifamilierne led samtidig meget under det. Jeg syntes at myrer syren var meget hård ved mine bier.

Thymol er meget nemmere at arbejde med og bierne lader sig slet ikke påvirke at det. Det generer bierne så lidt, at ligger jeg en åben pose med kludene oven på rammerne så kan jeg opleve bier der gå ind i posen. Jeg mister aldrig dronninger under behandlingen og dronningen går ikke ud af æglægning, hvilket jeg sætter stor pris på, da det er i den periode hvor største delen af vinter bierne bliver lavet. Thymolen kan i princippet anvendes uden nogen form for beskyttelses, da det ikke er syrer men æterisk olie. Jeg vil dog alligevel anbefale brug af briller og hansker da det godt kan give hud gener og heller ikke er sjovt at få i øjnene. Thymolen kræver ikke fordampnings rum. og du kan fodre og skifte dronninger samtidig med behandlingen.

Jeg anvender thymol på følger måde: Så snart jeg har fjernet sensommer honningen så ligger jeg en madpakke oven på bærerlisterne med en halv Thymol strimmel på hver side og et stykke plastil over. 12-14 dage efter så fjerner jeg den tomme madpakke og lægger 2 halve strimler ved siden af de gamle. Så ligger jeg plastik på igen men med en 2 cm åbning i den ene side og så ti liter færdig foder oven på i et fodermagasin eller i en spand med lega-nødder i et tomt magasin. 10-12 dage efter skifter jeg så dronininger i de familier, der skal det og fodre derefter færdig. Det er vigtigt at få Thymolen på så tidligt så muligt da Thymolen virker bedst ved høje temperture. Og selvfølgelig for at få mide-tallet ned hurtigst mulig, så de gør så lidt skade på vinter bierne så muligt. Jeg fjerner først kludene eller de rester der er tilbage i efteråret når jeg henter foder matrialet hjem. 

 

Du kan købe Thymol her.

Vejledning Thymol.

Thymol den alternative Varroa behandling.

Siden 2004 er der ingen bedre Thymol produkt tilgængeligt

Ingen ekstra plads nødvendigvis. Thymol forårsager en mide dødelighed på gennemsnit 95%

Thymol strips -1 han let Varroa behandling for biavlere. Fordelen ved Thymol strimler

Let at bruge - høj effekt - forurener ikke - økologisk produkt. Så snart Thymol er fordampet  fjerner bier strimlerne.

 

Aktive indholdsstof: 99,6% ren Thymol Kemisk klasse: Æterisk olie Metode til Anvendelse: Thymol imprægneret strimler fremstillet til nem anvendelse, mens den på samme tid giver en kontrolleret frigivelse af dampe .

Figur 1: Del 1 strimmel i 2 og læg det på bærelisterne til højre og venstre for yngellejet, placere en ny 2 uger senere uden at fjerne den første.

 

Figur 2: 2 strimler Passer til behandling af en  10 rammers bifamilie.

 

5 rammen = ½  strimmel, 1 magasin = 1 strimler, 2 magasiner = 2 strimler, på bærelister i begge kasser, to uger senere det samme igen, uden at fjerne den første.

 

Thymol kan anvendes i foråret og efter honninghøst, men når temperaturen er over 10 ° C,

Må ikke anvendes strips ved temperaturer over 33 ° C . For den bedste virkning - i dagtimerne 10 ° -20 ° C, uden at falde under 10 ° C i lange perioder.

 

Netbund bør lukkes, mens Thymol bliver anvendt. Reducer flyvehul til 15 cm.

 

Operatør Sikkerhed: Thymol er generelt sikkert at bruge og anvende. Gummihandsker bør anvendes ved håndtering Thymol, fordi det kan irritere huden. OPBEVAR UTEGENLIG FOR BØRN og undgå at indånde dampene.

 

Rester: l EU er Thymol en gruppe II ugiftigt veterinærlægemiddel, som ikke kræver en maksimalgrænseværdi. Alligevel Thymol ikke efterlader smags rester i honning og voks, selv om rester ikke vare ved i længere tid .

 

Resistance: Der er ingen offentliggjorte rapporter om resistens over varroa til Thymol.

 

Thymol dampe dræber mider og skader ikke din bier. Thymol behandling viste lovende som en kontrol middel mod varroa og luftrør mider (HBTM) i en undersøgelse fra 1998, udført på Universitet of Guelph.

 

Thymol må ikke anvendes under honning træk.

 

Thymol er et relativt sikkert stof at håndtere. men er meget skarp, og bør derfor holdes ude af huset.

Thymol krystaller har en meget høj effektivitet (86,7% 99,9%, gennemsnit = 95,5%), mens bier og yngel viste en meget god tolerance over for behandlingen.

Thymol er ikke en vinter behandling og har brug for varme temperaturer for at være effektiv.

 

 

Thymol behandling af bifamilier